Δράσεις

-Χορευτικές παραστάσεις

μμ

Στα εκπαιδευτήριά μας ο χορός διδάσκεται συστηματικά σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Η διδασκαλία του έχει ως σκοπό τη δημιουργική εκτόνωση των παιδιών μέσω της κινησιολογικής έκφρασης.

μμ[6]

Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με το σώμα τους και τις δυνατότητές του, να γυμναστούν, να αθληθούν, να χαρούν, να παίξουν.

Μέσα από το μάθημα του χορού ενισχύεται η αυτοπεποίθηση, η αυτοσυγκέντρωση, η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, η φαντασία, η ομαδικότητα.

μμ[8]

Στο σχολείο μας διδάσκονται 4 είδη χορού:

1. Χιπ-χοπ -μοντέρνος χορός με στοιχεία τζαζ
2. Μοντέρνο -σύγχρονο μπαλέτο
3. Μαζορέτες
4. Ελληνικοί χοροί

Τα τμήματα του χορού κάθε τέλος της χρονιάς παρουσιάζουν τη δουλειά τους σε ειδική παράσταση


-Φιλανθρωπικές εκδηλώσεις

Στο σχολείο μας διοργανώνεται σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο έτσι ώστε και οι συνάνθρωποί μας να ωφελούνται και τα παιδιά μας να παίρνουν μηνύματα αγάπης και αλληλοβοήθειας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνουν άνθρωποι χρήσιμοι στην κοινωνία με χρηστά ήθη όπως κάθε γονέας ονειρεύεται για τα παιδιά του.

Τα Χριστούγεννα διοργανώνεται Παζάρι και τα έσοδα προσφέρονται σε είδος στο Ίδρυμα Βρεφών Μητέρα. Την ίδια περίοδο συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης ,τα οποία μεταφέρονται με τα σχολικά λεωφορεία μας από τα ίδια τα παιδιά στο Χαμόγελο του παιδιού. Σε τακτά διαστήματα βοηθάμε οικογένειες που έχουν ανάγκες και είμαστε ενεργά μέλη στη ομάδα Ιεραποστολής της Ενορίας μας.

 


-Μουσικές εκδηλώσεις

μμ[13]

Στη Μουσική δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο σχολείο μας, όπως άλλωστε της αξίζει. Χορωδίες, τραγούδια, μουσικά όργανα είναι αναπόσπαστο μέρος της σχολικής μας ζωής.

Τα οφέλη; Σύμφωνα με έρευνες των Πανεπιστημίων Χάρβαρντ και Γιέιλ το τραγούδι και η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου :

1. Βελτιώνει τον καρδιακό ρυθμό
2. Ενισχύει το ανοσοποιητικό
3. Εξασκεί τον εγκέφαλο
4. Μας κάνει ευτυχισμένους
5. Χαρίζει αυτοπεποίθηση
6. Βοηθάει στην επίλυση μαθηματικών πράξεων
7. Βοηθάει στη λύση προβλημάτων της καθημερινότητας.

μμ[15]

 


-Διαγωνισμοί

Οι μαθητές μας συμμετέχουν σε πολλούς διαγωνισμούς που αφορούν στα μαθήματα των αντίστοιχων τάξεων (Μαθηματικά, Φυσική) ή και σε αντικείμενα γενικού ενδιαφέροντος όπως διαγωνισμού Φιλαναγνωσίας, ζωγραφικής, ποίησης, τραγουδιού, γιατί έτσι τους δίδεται η ευκαιρία να εμβαθύνουν την επαφή τους με ένα αντικείμενο που τους ενδιαφέρει, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ασκήσουν τις σχετικές δεξιότητες.  Ενισχύονται έτσι ατομικά για την παρακολούθηση των σχετικών μαθημάτων του σχολείου και εμπεδώνουν το ενδιαφέρον τους για το πεδίο αυτό.


– Πρωταθλήματα 

Επίσης συμμετέχουν σε πρωταθλήματα και αγώνες Στίβου, χορού, Σκακιού, Ρομποτικής, τραγουδιού και αυτό γιατί έτσι κερδίζουν ενθάρρυνση και ενίσχυση στην κάθε τους προσπάθεια καθώς και προκρίσεις, βραβεία, επαίνους και μετάλλια πράγμα που τους τονώνει την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση που τόσο έχουν ανάγκη για να αποφύγουν αργότερα μελλοντικούς κινδύνους που ελλοχεύουν……

09 η φωτό για τις δρασεις στο διαγωνισμοί πρωταθλήματα


– Εκπαιδευτικές επισκέψεις

αε

Σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση των παιδιών μας παίζουν οι κατά τακτά χρονικά διαστήματα εκπαιδευτικές επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, Μουσεία, εργαστήρια πειραμάτων, θέατρα, αθλητικούς χώρους, Μέγαρο Μουσικής, Λυρική σκηνή, Βιβλιοθήκες. Οι επισκέψεις που πραγματοποιούνται στο σχολείο μας έχουν πάντα στόχο τη βελτίωση του μαθησιακού και μορφωτικού επιπέδου των μαθητών μας, καθώς και την κοινωνικοποίησή τους και τον πλουτισμό τους σε εφόδια που θα τους φανούν χρήσιμα στην επαγγελματική και την ακαδημαϊκή τους σταδιοδρομία.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s