Σύλλογος ΕυΠαιδεύειν

eypaideyein

Συνεχίζοντας να σκεφτόμαστε και να πράττουμε πάντα το καλύτερο για τα παιδιά σας και παιδιά μας, προχωρήσαμε στην ίδρυση του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου ΕΥΠΑΙΔΕΥΕΙΝ.

Μέσα από τις δυνατότητες, που μας δίνει τώρα πια ο σύλλογος, μπορούμε να προάγουμε πιο αποτελεσματικά την καλλιέργεια των παιδιών μας και να ολοκληρώσουμε την άρτια εκπαίδευση, που παρέχουμε 60 χρόνια τώρα στα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ, με μορφές δράσεων, που προάγουν όχι μόνο το νου, αλλά και το σώμα, κυρίως όμως την ψυχή όσων συμμετέχουν.

Στο σύλλογό μας, συνεχίζουμε να έχουμε συνεργάτες άκρως καταρτισμένους, με χρόνια επαφής με παιδιά και εφήβους, που μέλημά τους είναι αποκλειστικά η ΕΥπαίδευση των παιδιών.

Διεύθυνση: Αρ. Κουρτίδου 132, Πατήσια, 11143

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2130365448, 2102283511, 6972884603

———————————————————————————————————————————–


Ρομποτική

Τα παιδιά όταν σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ έχουν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας και να αναπτύξουν δεξιότητες.

Η ρομποτική αφενός, είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να εμπλακεί με τη δράση, αφετέρου χρησιμοποιείται από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για τη διδασκαλία διαφόρων εννοιών, κυρίως, από τις Φυσικές Επιστήμες.

clip_image002


Σκάκι

Το σκάκι διαπλάθει έξυπνα παιδιά, αναπτύσσει την αυτοσυγκέντρωση, τις επικοινωνιακές και γνωστικές δεξιότητες , την κριτική σκέψη, τη μνήμη, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων. Ενθαρρύνει τη βαθιά σκέψη, την νοερή απεικόνιση σχέσεων αλληλουχίας και διδάσκει τη ταπεινότητα, την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθε.

 

clip_image004


Σύγχρονος χορός

Η συμβολή του χορού είναι πολύ σημαντική στη σωματική και διανοητική ανάπτυξη των παιδιών αλλά και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα. Στα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνονται  η καλή φυσική κατάσταση, η απώλεια βάρους, η βελτίωση της ισορροπίας, η αγάπη για τη δραστηριότητα και η ανάπτυξη της εκφραστικότητας των παιδιών.

clip_image006


Ποδόσφαιρο

Το ποδόσφαιρο είναι και θα πρέπει να είναι πάντα ένα παιχνίδι για τα παιδιά. Διαμορφώνει μια σωστή αθλητική παιδεία, προάγει τη συνεργασία, τη κοινωνικότητα και μαθαίνει στα παιδιά να βάζει στόχους και να αγωνίζονται για να τους πετύχουν, επεμβαίνοντας στη διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητάς τους.

clip_image008


Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί

Στην φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας καθώς και στη μεγάλη αυλή του, οι μαθητές του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού καθώς και ενήλικες, έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να βιώσουν την ελληνική παράδοση μέσα από τους δύο κύριους άξονες: τον χορό και την μουσική.

 

clip_image010


Ενόργανη γυμναστική

Η ενόργανη γυμναστική (παιδιά 3-8 ετών) είναι Ολυμπιακό άθλημα, που περικλείει γυμναστικές ακροβασίες, ασκήσεις και στοιχεία χορού. Η διδασκαλία περιλαμβάνει γνωριμία των παιδιών με το άθλημα, βασικές γυμναστικές ασκήσεις εδάφους, απόκτηση ευλυγισίας- ευκαμψίας-δύναμης, ασκήσεις ισορροπίας πάνω σε δοκό και γυμναστικές επιδείξεις στο τέλος της χρονιάς.

clip_image012


Ζωγραφική

Η ζωγραφική και το ιχνογράφημα αναγνωρίζονται ως δύο από τους σημαντικότερους τρόπους έκφρασης των παιδιών και έχουν επανειλημμένα συνδεθεί με την αποτύπωση της προσωπικότητας και των συναισθημάτων. Η επαφή των παιδιών με την εικαστική τέχνη είναι πολύ σημαντική καθώς τους δίνει την ευκαιρία να εκφράσουν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους, χωρίς να υπάρχει σωστό ή λάθος.

clip_image014


Μαζορέτες

Το τμήμα Μαζορετών απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Το μάθημα ξεκινά με την εκμάθηση κάποιων πραγμάτων όπως το μέτρημα στο χορό και το άκουσμα του τέμπο της μουσικής. Δε χρειάζονται γνώσεις χορού και ειδικές προδιαγραφές, όλα τα κορίτσια ανεξαρτήτως ικανοτήτων, μπορούν να συμμετέχουν.

clip_image016


Στίβος

Τα Εκπαιδευτήρια Μαυρομμάτη και ο σύλλογος Ευπαιδεύειν συνεργάζονται με ομάδα έμπειρων καθηγητών Φυσικής Αγωγής και προπονητών – με πολυετή εμπειρία στο χώρο του αθλητισμού, με σκοπό να γνωρίσουν και να διδάξουν στα παιδιά Κλασικό Αθλητισμό «Στίβο» (παιδιά 6-12 ετών). Μέσα από πιστοποιημένο πρόγραμμα της IAAF τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον κλασικό αθλητισμό γνωρίζοντας όλα τα αγωνίσματα και διαμορφώνεται η προσωπικότητά τους στις σύγχρονες συνθήκες ζωής.

clip_image018

 


Κουκλοθέατρο

Στα προγράμματα του συλλόγου μας εντάξαμε ένα εργαστήρι που συνδυάζει τη γνώση με τη τέχνη. Το εργαστήρι θεάτρου κούκλας Κορίνας Κοτσίρη συνδυάζει αρμονικά την εικαστική με τη θεατρική δημιουργία. Η κούκλα είναι πολύτιμο εργαλείο διδασκαλίας, καθώς πρόκειται για ένα ταξίδι μέσα από το οποίο τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να πειραματιστούν ανακαλύπτοντας ένα καινούργιο εργαλείο.

 

clip_image019


Χορωδία


Πιάνο κιθάρα ντραμς

Η μουσική εκπαίδευση σε νεαρή ηλικία ενισχύει τις συνάψεις μεταξύ περιοχών του παιδικού εγκεφάλου που είναι υπεύθυνες για τη κίνηση – κινητικές εργασίες στη μετέπειτα ζωή του παιδιού. Το παιδί μέσα από την εκμάθηση κάποιου φυσικού οργάνου μπορεί να καλλιεργήσει τη φαντασία και να αναπτύξει τη δημιουργικότητα του, επίσης να μάθει να συγκεντρώνεται, να συντονίζει τις κινήσεις του και να οργανώνει τις σκέψεις του. Οι μελωδίες είναι το καλύτερο μέσο για να εξωτερικεύει το παιδί τη χαρά, τη λύπη, ακόμα και τις σκέψεις και τους προβληματισμούς του.

 

clip_image021

 

clip_image022


Μαγειρική

Μια από τις δραστηριότητες, που συνδυάζουν τη μάθηση και το παιχνίδι και συνδέονται με τα βιώματα των παιδιών είναι η μαγειρική.

Τα παιδιά μαγειρεύοντας ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις τους (βλέπουν, γεύονται, μυρίζουν, αγγίζουν, ακούν), εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους βγάζοντας σύνθετες λέξεις, όπως τυρόψωμο, κ.ά., ενώ εξασκούνται στη μαθηματική σκέψη με τις δοσολογίες, κ.λπ.

Τέλος αποκτούν γνώσεις στη μαγειρική τέχνη. 

clip_image024

 

clip_image025