Σχολή Γονέων

Τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ ΜΑΡΙΑ βρίσκονται ενεργά δίπλα στην οικογένεια και στηρίζουν με κάθε τρόπο τους γονείς και τα παιδιά. Στο πλαίσιο της συνεργασίας σχολείου-οικογένειας διοργανώνουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη ‘Σχολή Γονέων’ για το σχολικό έτος 2016-2017 με μηνιαίες απογευματινές και πρωινές συναντήσεις στο χώρο του σχολείου μας.

Η ‘Σχολή Γονέων’ είναι ολιγομελής ομάδα γονέων του σχολείου, που σκοπό έχει την ενημέρωση των γονέων σε θέματα ψυχολογίας και συμβουλευτικής για την διαπαιδαγώγηση του παιδιού τους, όπως επίσης και τη στήριξή τους προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους.

Την ομάδα συντονίζει η σχολική ψυχολόγος κ. Μακρή Ελισάβετ (Med Psychology of Education), μετεκπαιδευθείσα στη Μεγάλη Βρετανία.

Κάθε συνάντηση ξεκινά με μια μικρή εισήγηση από την συντονίστρια πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα και στη συνέχεια ακολουθεί διαλογική συζήτηση όπου οι γονείς εξωτερικεύουν σκέψεις, μοιράζονται προβληματισμούς και προσωπικές τους εμπειρίες. Συγκεκριμένα η ‘Σχολή Γονέων’ στοχεύει να δώσει στους γονείς την ευκαιρία:

– Να αναζητήσουν πιθανές λύσεις στα προβλήματά τους
– Να δοκιμάσουν νέες συμπεριφορές
– Να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους
– Να αναπτύξουν την αυτογνωσία τους
– Να αναπτύξουν τις μεταξύ τους σχέσεις
– Να εκφράσουν θέματα που τους απασχολούν

Η συμμετοχή στην ομάδα θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές του παιδιού σας αλλά και τα δικά σας. Παρακαλούμε δηλώστε εγκαίρως συμμετοχή στη γραμματεία του σχολείου.

 

Σχολή γονέων

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s